tisdag 15 maj 2012

Väggtidningar

Som uppföljning till intervjun med en terminalarbetare publicerar vi här två väggtidningar som arbetarna på terminalen satt upp på sin arbetsplats. Ett roligt och bra initiativ tycker vi. Nästan varje arbetsplats har anslagstavlor, samla dina missnöjda arbetskamrater och skriv ner vad ni tycker om chefer, företaget, kapitalismen, facket eller revolutionen. Kanske kan det vara första steget mot att enas i kamp, eller att föra upp diskussioner på dagordningen i kafferummet.

Nästa gång vill vi gärna ha foton, mobilkamerakvalitet duger gott.

Här kan ni läsa väggtidningarna

5 kommentarer:

  1. Gör facket till en kamporganisation? Varför inte SAP när ni ändå är på gång?

    SvaraRadera
  2. revolutionär LO arbetare16 maj 2012 kl. 22:17

    Att göra facket till en kamporganisation innebär inte att man har illusioner om att få Lo ledningen på folkets sida utan att kommunisterna för kampen i facket och kan vinna lokala fack och använda det i tjänst av revolutionär kamp. Parollen utesluter givetvis inte kamp utanför LO.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du arbetar på LO är du ju en del av det skikt som lever på att lura och bedra arbetarna.

      Radera
    2. Marxismen är en vägledning till handling. Man måste pröva sig fram och se om det går att radikalisera klubbar och om social-fascisterna kan behålla ledningen får man bilda något helt utanför. Man kommer alltid att komma i konflikt med fackets högsta ledning om man driver en proletär politik men man måste ha rätt att behålla klubbnamnet även om man har brutit sig ut. Det kan bli ett utmärkt sätt att avslöja dem. Vad gäller våra pengar så är ju de i monopolkapitalets händer så man kan så klart bara glömma strejkassepengar m.m.

      Radera
  3. Jag håller med om att det är en oklar paroll som nog av de flesta uppfattas som ett stöd till kfml:s facklgotiga linje och en tro på att man kan återerövra LO eller något liknande. Det var en opportunistisk politik som sådde illusioner hos de arbetare man lyckades organisera. Mig veterligen har inte kamraterna på terminalen några sådana illusioner utan syftar istället på att lokalt bygga en facklig verksamhet som är en kamporganisation. Kan man vinna ledningen över en klubb så är det bra, men man måste vara klar över att förbunden har en 100-årig erfarenhet av att krossa radikala arbetares försök att förbinda kampen på golvet med kampen för makten över samhället i stort.

    SvaraRadera