måndag 7 maj 2012

1 maj 2012: till Set Perssons minne


Åtta på morgonen den 1 maj samlades ett dussin revolutionärer för att hylla minnet av en kommunistisk kämpe, den mest framstående i kampen mot den gryende revisionismen i SKP i slutet av 40-talet och början av 50-talet. På mötet hölls ett kortare tal och en skål utbringades för kamp i Set Perssons anda innan deltagarna rusade vidare till andra aktiviteter under dagen

En kortare minnesskrift delades ut till de närvarande som ni finner här.

För en längre version läs gärna MLK:s skrift från början av 70-talet här.

Nästa år hoppas vi att vi blir fler och att alla morgontrötta kamrater tar sig i kragen, det är trots allt bara 1 maj en gång om året. Så nästa år samlas vi 08:00 utanför Skogskyrkogårdens tunnelbanestation (de som vill kommer att hinna in till Slussen för manifestationen för de spanienfrivilliga vid La Mano.)

4 kommentarer:

  1. Hej, synd att man inte var med. Hoppas att det kommer mågot liknande. Den revolutionära arbetarklassen borde ha egna evenemang. Kan det inte bli ett revolutionärt första maj tåg i Stockholm?

    SvaraRadera
  2. http://1maj.net/

    De här ordnar en revolutionär 1a maj i Malmö. Varför går inte dessa med i syndikalisternas tåg? Eller finns det inget tåg in Skåne?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ingen aning om hur det ligger till, men det skulle kunna vara ett intressant initiativ (att samla folk som åtminstone vill revolution)

      Radera
  3. Uppdatering:Nästa år hoppas vi att vi blir fler och att alla morgontrötta kamrater tar sig i kragen, det är trots allt bara 1 maj en gång om året. Så nästa år samlas vi 08:00 utanför Skogskyrkogårdens tunnelbanestation (de som vill kommer att hinna in till Slussen för manifestationen för de spanienfrivilliga vid La Mano.)

    SvaraRadera